Բաժիններ՝

Դեղձով պիրոգ

Բաղադրիչներ`

• ձու- 3 հատ

• շաքարավազ- 1 բաժակ

• փափկեցրած կարագ- 170 գ

• ալյուր- 1,5 բաժակ

• փխրեցուցիչ- ¼ թ/գ

• աղ- ¼ թ/գ.

• կիտրոնի կեղև` քերած- ½ թ.գ.

• վանիլին

• դեղձ- 3 հատ՝ մաքրած, խորանարդիկների կտրատած

• շաքարի փոշի

Պատրաստման եղանակը`

Կարագը շաքարավազով հարել, հատ-հատ ավելացնել ձուն՝ հարելով, այնուհետև ավելացնել կիտրոնի կեղևը, վանիլինը, հարել, ավելացնել ալյուրը, փխրեցուցիչն ու աղը։

Վերջում ավելացնել կտրատած դեղձը, զգուշորեն խառնել, լցնել 25 սմ տրամագծով յուղած ձևամանի մեջ։

Թխել 175°-ում, 50-60 րոպե։

Հանել ջեռոցից, թողնել 10 րոպե սառչի, ձևամանից հանել, վրան ցանել շաքարի փոշի։

Կարելի է մատուցել պաղպաղակով։

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս