Բաժիններ՝

Թրթնջուկով ապուրի ամենահամեղ բաղադրատոմսը

Բաղադրիչներ արգնակի համար՝

1. Լոր – 2 հատ
2. Հավ – 1 հատ
3. Սոխ – 1 հատ
4. Գազար – 1 հատ
5. Նեխուրի ցողուն – 1 հատ

Ապուրի համար՝

1. Կարտոֆիլ – 200 գ
2. Սոխ – 70 գ
3. Բուսական յուղ – 5 մլ
4. Թրթնջուկ – 400 գ
5. Լորի ձու – 8 հատ
6. Սամիթ – 15 գ

Կարդացեք նաև

Պատրաստման եղանակը

1. Արգանակի բոլոր բաղադրիչները լցնել ջրով կաթսայի մեջ և եփել 1 ժամ ցածր կրակի վրա՝ անհրաժեշտության դեպքում հեռացնելով փրփուրը։

2. Պատրաստի արգանակը քամել։

3. Եփած լորերը բաժանել մասերի։

4. Կարտոֆիլը մաքրել և կտրատել միջին խորանարդիկների:

5. Սոխը մանր խորանարդիկների կտրատել և տապակել բուսայուղի մեջ։ Կարտոֆիլն ու սոխը լցնել արգանակի մեջ և եփել մինչև կարտոֆիլը պատրաստ լինի։

6. Թրթնջուկը լվանալ և կտրատել։ Լցնել ապուրի մեջ։ Համեմել աղով և պղպեղով։ Երբ ապուրը եռա, վերցնել կրակից։

7. Ապուրը լցնել ամանների մեջ, ավելացնել լորը, լորի ձվերը և սամիթը։ Մատուցել թթվասերով։

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս