Բաժիններ՝

Հանրահայտ տորթ «Պլոմբիր», որը թխել հարկավոր չէ

Բաղադրիչներ

Խմորի համար՝

1. Կարագ – 150 գ

2. Ալյուր – 250 գ

3. Շաքարավազ – 80 գ

4. Աղ – 1 պտղունց

Կրեմի համար՝

1. Կարագ – 50 գ

2. Ձու – 2 հատ

3. Շաքարավազ – 150 գ

4. Օսլա – 1-2 ճ/գ

5. Թթվասեր – 500 մլ

6. Վանիլին – 1-2 գ

Պատրաստման եղանակը

1. Խմորը պատրաստելու համար խառնել ալյուրը, շաքարավազը և աղը: Քերել կարագը, տրորել ալյուրի հետ և փշուր ձևավորել:

2. Հաստ հատակով տապակի մեջ լցնել ստացված փշուրը և անընդհատ խառնելով՝ տապակել միջին կրակի վրա: Փշրանքը պետք է ոսկեգույն դառնա: Պատրաստի փշրանքը տապակից տեղափոխել թասի մեջ:

3. Կրեմը պատրաստելու համար կաթսայի մեջ հարել ձուն, ավելացնել շաքարավազը և վանիլինը: Հարել: Ավելացնել նաև կարագը և թթվասերը: Խառնել: Ավելացնել օսլան, խառնել և դնել կրակի վրա:

4. Կրեմը անընդհատ խառնելով՝ եփել 6 րոպե միջին կրակի վրա: Այն պետք է պնդանա:

5. Թխելու համար նախատեսված 20 սմ կաղապարը պատել յուղաթղթով: Խմորը բաժանել 4 մասի, մի փոքր էլ վերցնել՝ վրան շաղ տալու համար: Մի մասը տեղադրել կաղապարի հատակին, հարթեցնել: Վրան լցնել մոտ 2 ճ/գ կրեմ, հարթեցնել: Այդպիսով շերտ-շերտ ձևավորել տորթը, ծածկել ափսեով և պահել սառնարանում ամբողջ գիշեր:

6. Սառելուց հետո տորթը հանել կաղապարից, ազատել յուղաթղթից, կտրատել և մատուցել սառը վիճակում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս