Բաժիններ՝

Ամառվա գլխավոր աղանդերը

Ելակով պիրոգ պատրաստելու համար անհրաժեշտ է՝

1. Ալյուր – 2 բաժակ

2. Մածուն – 1 բաժակ

3. Շաքարավազ – 1 բաժակ

4. Կարագ – 200 գ

5. Ձու – 3 հատ

6. Սոդա – 1 թ/գ

7. Ելակ – 2 բաժակ

Պատրաստման եղանակը

1. Ձուն և շաքարավազը հարել:

2. Այնուհետև ավելացնել մածունը և հալեցրած կարագը, խառնել:

3. Ավելացնել մաղած ալյուրը և սոդան: Խառնել, մինչև միասեռ զանգված դառնալը:

4. Ելակը մաքրել, լվանալ և բլենդերով վերածել խյուսի:

5. Խմորը լցնել յուղապատ կաղապարի մեջ:

6. Խմորի վրա լցնել ելակի խյուսը և թխել 1 ժամ, 180-200 աստիճան ջեռոցում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս