Բաժիններ՝

Ֆրանսիական սառը ապուր՝ խնձորով

Բաղադրիչներ

1. Կանաչ խնձոր – 1 կգ
2. Ձվի դեղնուց – 1 հատ
3. Դարչինի փայտիկ – 1-2 հատ
4. Կաթ – 1 լ
5. Շաքարավազ – 1/2 բաժակ

Պատրաստման եղանակը

1. Խնձորը կեղևազրկել, հեռացնել սերմերը: Կտրատել, ավելացնել շաքարավազը և դարչինը:

Կարդացեք նաև

2. Շոգեխաշել ցածր կրակի վրա այնքան ժամանակ, մինչև խնձորը փափկի:

3. Դարչինի փայտիկները հանել և ընկղմվող բլենդերով խնձորը վերածել խյուսի:

4. Ձվի դեղնուցը խառնել կաթի հետ և լավ տաքացնել՝ չթողնելով, որ այն եռա:

5. Միացնել խնձորի խյուսը և կաթը, խառնել և թողնել, որ սառչի:

6. Մատուցել սառը վիճակում՝ զարդարելով կարամելիզացված խնձորով կամ անանուխի տերևներով:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս