Պիրոգ՝ ամառային երեկույթների համար
Բաղադրիչներ
1. Շաքարավազ – 1 բաժակ
2. Թթված կաթ – 1 բաժակ
3. Ձու – 2 հատ
4. Ալյուր – 1.5 բաժակ
5. Վանիլին – 50 գ
6. Սոդա – 1 թ/գ
7. Մրգեր – 1 բաժակ
8. Շաքարի փոշի 2 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Ձվերին ավելացնել շաքարավազը և հարել:
2. Ավելացնել սոդան, կաթը, վանիլինը և ալյուրը: Լավ խառնել: Խմորը պետք է նման լինի թթվասերի:
3. Թխելու համար նախատեսված կաղապարը յուղապատել, շարել մրգերը և վրան լցնել խմորը:
4. Թխել ջեռոցում մոտ 30 րոպե:
5. Պատրաստի պիրոգի վրա շաքարի փոշի շաղ տալ և մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը