Բաժիններ՝

Հնդկահավը՝ խնձորով և սոխով

Բաղադրիչներ

1. Հնդկահավ – 300 գ

2. Սոխ – 1 հատ

3. Խնձոր – 1 հատ

4. Սոյայի սոուս – 1 ճ/գ

5. Ձիթայուղ – 2 ճ/գ

6. Արևածաղկի յուղ – 1 ճ/գ

7. Աղ, սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

1. Կտրատել հնդկահավի միսը և մարինացնել ձիթայուղի և սոյայի սոուսի մեջ:

2. Խնձորը խորանարդաձև կտրատել, իսկ սոխը՝ օղակաձև: Տապակել սոխն արևածաղկի յուղի մեջ՝ մինչև ոսկեգույն դառնալը:

3. Սոխին ավելացնել հնդկահավը՝ մարինադի հետ միասին, և մի քանի րոպե տապակել բարձր կրակի վրա՝ անընդհատ խառնելով:

4. Իջեցնել կրակը, ավելացնել խնձորը, աղ և պղպեղ ցանել, ծածկել կափարիչով և շոգեխաշել ևս 7-10 րոպե:

5. Որպես խավարտ՝ հարմար կլինի բրինձը:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս