Բաժիններ՝

Ինչպե՞ս ձուկը ճիշտ պատրաստել

Եթե ցանկանում եք ձուկը տապակել կամ ձկան ֆարշ պատրաստել, ապա պետք է օգտագործել միայն բուսական յուղ:

Աղալու կամ շոգեխաշելու համար ավելի հարմար է վերցնել մանր ձկներ, քանի որ դրանց ոսկորներն ավելի փափուկ են, ավելի լավ են ներծծվում մսի մեջ և արդյունքում՝ ուտեստն ավելի հյութալի է ստացվում:

Ձուկը չի կարելի եփել ուժեղ եռացող ջրում: Որպեսզի այն պահպանի իր բոլոր օգտակար հատկանիշները եւ համեղ ստացվի, հարկավոր է եփել գոլորշու վրա, կամ ծայրահեղ դեպքում` շատ քիչ քանակությամբ եռացող ջրում:

Ձուկը շատ համեղ կստացվի, եթե այն նախապես թողնեք հետևյալ բաղադրությունն ունեցող եփուկի մեջ՝

  • 20գ մանր կտրատած գազար
  • 20գ մանր կտրատած սոխ
  • 10-ական գրամ մաղադանոս ու նեխուր
  • աղը
  • 3-4 դափնու տերև
  • 8-10 հատ գնդիկավոր պղպեղ։

Եփել 10-15 րոպե:

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս