Բաժիններ՝

Իմունիտետն ամրապնդող 5 մթերք

Սննդաբան, կենսաբանական գիտությունների թեկնածու Ալեքսանդր Միրոշնիկովը «Մոսկվա 24» հեռուստաալիքին տված հարցազրույցում խոսել է իմունիտետի համար ամենաօգտակար հինգ մթերքների մասին:

Առաջին հերթին մասնագետը ուշադրություն է հրավիրել վիտամին C պարունակող մթերքների վրա: Այն մասնակցում է ինտերֆերոնի և իմունային բջիջների մշակմանը: Սև հաղարջը կլինի ամառային լավագույն մթերքը, քանի որ այս հատապտղի 100 գրամը պարունակում է վիտամինի օրական չափաբաժնի 22 տոկոսը:

Իմունային համակարգը ուժեղացնելու համար անհրաժեշտ է նաև վիտամին A, որով հարուստ է ռեհանը: Այս վիտամինը մասնակցում է նաև իմունային բջիջների ստեղծմանը:

Միրոշնիկովը խորհուրդ է տվել օրական օգտագործել երեք-չորս ճյուղ ռեհան: Սննդաբանը ռեհանի հետ խորհուրդ է տվել ուտել հազար, որը պարունակում է վիտամին B, ինչն օգնում է պայքարել սթրեսի դեմ:

Կարդացեք նաև

Բացի այդ, բժիշկը խոսել է սամիթի նշանակության մասին: Այն պարունակող ֆիտոնցիդներն ունեն հակամանրէային հատկություններ: Մի մոռացեք ծովախեցգետնի մասին, որը հարուստ է սպիտակուցներով, որոնք մասնակցում են իմունային մարմինների ստեղծմանը: Բժիշկն առաջարկել է դրանք եռացնել չոր սամիթով`օգտակար հատկությունները բարձրացնելու համար:

Տեսանյութեր

Լրահոս