Բաժիններ՝

Շոկոլադե ֆաջ

Բաղադրիչները՝

  • 125 գ մուգ շոկոլադ
  • 125 գ կարագ
  • 1-1/2 բաժակ շաքարի փոշի
  • 2 ճ/գ կաթ
  • 1/2 բաժակ պնդուկ կամ ընկույզ

Պատրաստման եղանակը

Շոկոլադը մասերի բաժանեք, հալեցրեք թույլ կրակի վրա: Կարագը կտորների բաժանեք ու խառնեք շոկոլադին: Ավելացրեք շաքարի փոշին ու կաթը, խառնեք մինչև միատարր զանգված ստանալը, ապա հասցրեք եռման աստիճանի ու 1 րոպե եփեք:

Շոկոլադի զանգվածը հանեք կրակի վրայից, փայտե գդալով հարեք մինչև միասեռ դառնա:

Կարդացեք նաև

Ընկուզեղենը չորացրեք առանց յուղի թավայի մեջ, ապա խոշոր կտորներով կտրատեք:

Ընկուզեղենն ավելացրեք շոկոլադի զանգվածի մեջ ու խառնեք:

Շոկոլադը լցրեք ոչ շատ խորը, փայլաթիթեղով ծածկված ու կարագով պատված տապակի մեջ, հարթեցրեք ու տեղադրեք սառնարանում:

Սառած ֆաջը հանեք տապակից, հեռացրեք ֆոլգան:

Ֆաջը ուղղանկյունաձև կամ քառակուսաձև կտրատեք ու մատուցեք:

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս