Շոկոլադե տորթ պաղպաղակով
                                    Բաղադրիչները՝
- 300 գ դառը շոկոլադ
 - 270 գ կարագ
 - 250 գ թանձր սերուցք
 - 4 հատ ձու
 - 1/3 բաժակ շաքարավազ
 - 3-4 ճ/գ ցորենի ալյուր
 - 150 գ շոկոլադե պաղպաղակ
 - թեյի գդալի ծայրով վանիլին
 
Պատրաստման եղանակը
Ձվի դեղնուցներն առանձնացրեք սպիտակուցներից: 250 գ շոկոլադը հալեցրեք կարագի հետ, հատ-հատ ավելացրեք դեղնուցները, ալյուրը, վանիլինն ու խառնեք:
Սպիտակուցները շաքարավազի հետ հարեք մինչև փրփրելը, զգուշորեն ավելացրեք շոկոլադե խառնուրդին:
Ստացված զանգվածը լցրեք կարագ քսած ու վրան ալյուր ցանած տապակի մեջ, 40 րոպեով տեղադրեք 170-180 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցի մեջ:
Սոուսի համար սերուցքը տաքացրեք, ավելացրեք մնացած 50 գ շոկոլադը, հասցրեք եռման աստիճանի:
Տաք տորթը հանեք տապակի միջից, վրան լցրեք սոուսը: Սոուսի վրա շոկոլադե պաղպաղակի 2-3 գնդիկ տեղադրեք ու միանգամից մատուցեք:
 
 
 
 
                                    
                        
                        
                        
                        
                        
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    