Բաժիններ՝

Շոկոլադե տորթ պաղպաղակով

Բաղադրիչները՝

  • 300 գ դառը շոկոլադ
  • 270 գ կարագ
  • 250 գ թանձր սերուցք
  • 4 հատ ձու
  • 1/3 բաժակ շաքարավազ
  • 3-4 ճ/գ ցորենի ալյուր
  • 150 գ շոկոլադե պաղպաղակ
  • թեյի գդալի ծայրով վանիլին

Պատրաստման եղանակը

Ձվի դեղնուցներն առանձնացրեք սպիտակուցներից: 250 գ շոկոլադը հալեցրեք կարագի հետ, հատ-հատ ավելացրեք դեղնուցները, ալյուրը, վանիլինն ու խառնեք:

Սպիտակուցները շաքարավազի հետ հարեք մինչև փրփրելը, զգուշորեն ավելացրեք շոկոլադե խառնուրդին:

Կարդացեք նաև

Ստացված զանգվածը լցրեք կարագ քսած ու վրան ալյուր ցանած տապակի մեջ, 40 րոպեով տեղադրեք 170-180 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցի մեջ:

Սոուսի համար սերուցքը տաքացրեք, ավելացրեք մնացած 50 գ շոկոլադը, հասցրեք եռման աստիճանի:

Տաք տորթը հանեք տապակի միջից, վրան լցրեք սոուսը: Սոուսի վրա շոկոլադե պաղպաղակի 2-3 գնդիկ տեղադրեք ու միանգամից մատուցեք:

Տեսանյութեր

Լրահոս