
Հավի բդիկները՝ խրթխրթան կեղևով

Բաղադրիչները՝
- 900 գ հավի բդիկ
- 1/2 բաժակ եգիպտացորենի փաթիլներ
- 1 բաժակ ցորենի ալյուր
- 5 ճ/գ բուսական յուղ
- 1 թ/գ սխտորի փոշի
- աղացած սև պղպեղ
- աղ
Պատրաստման եղանակը
Հավի բդիկները 10 րոպեով մտցրեք տաք աղաջրի մեջ: Հանեք ջրի միջից, հովացրեք:
Եգիպտացորենի փաթիլները խառնեք ալյուրի, աղի, սխտորի փոշու և աղացած սև պղպեղի հետ:
Հավի բդիկները թաթախեք պատրաստած խառնուրդի մեջ, թավայի մեջ տաքացրեք յուղը, բդիկները տապակեք յուղի մեջ մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը:
Մատուցեք տաք վիճակում բանջարեղենային խավարտի հետ մեկտեղ: