Բաժիններ՝

Բանանով ու ելակով տորթ

Բաղադրիչները՝

  • 500 գ կաթնաշոռ
  • 2 հատ բանան
  • 2 բաժակ ելակ
  • 3 հատ ձվի դեղնուց
  • 1/2 բաժակ շաքարավազ
  • 100 գ կարագ
  • 2 ճ/գ ժելատին
  • 1/2 բաժակ կաթ
  • 100 գ կտրտած ընկույզ
  • 15 հատ անանուխի տերև
  • 200 գ մրգային յոգուրտ
  • կես թեյի գդալ վանիլին

Պատրաստման եղանակը

Դեղնուցները շաքարավազի ու վանիլինի հետ հարեք, ավելացրեք փափկեցրած կարագը, խառնեք: Ավելացրեք քերած կաթնաշոռը, հարեք մինչև փքուն զանգված ստանալը:

Ժելատինը կաթով բացեք, թողեք փքվի, ապա բացեք գոլորշու վրա: Ժելեն սառեցրեք մինչև սենյակային ջերմաստիճան, խառնեք կաթնաշոռային զանգվածի հետ, ավելացրեք կտրտած ընկույզը:

Կարդացեք նաև

Բանանը կտրատեք, ելակները կիսեք, անանուխը մտցրեք եռացրած ջրի մեջ ու հանեք:

Տարայի մեջ հերթով շերտերով շարեք կաթնաշոռային զանգվածը, մրգերն ու անանուխը՝ մրգերի յուրաքանչյուր շերտի վրա յոգուրդ լցնելով: Տորթը տեղադրեք սառնարանում, թողեք՝ սառչի:

Մատուցելիս հանեք տարայից ու կտրատեք:

Տեսանյութեր

Լրահոս