Բանանը փափուկ խմորի մեջ
Բաղադրիչները՝
- 3 հատ բանան
- 1/2 բաժակ ցորենի ալյուր
- 2 հատ ձու
- 2 ճ/գ շաքարավազ
- 1 ճ/գ շաքարի փոշի
- 1/2 թ/գ աղացած դարչին
- 1 բաժակ բուսական ձեթ
Պատրաստման եղանակը
Խմորի համար ձվի դեղնուցներն առանձնացրեք սպիտակուցներից, դեղնուցները հարեք շաքարավազի ու ալյուրի հետ: Ավելացրեք առանձին հարած սպիտակուցներն ու խառնեք:
Բանանները կտրատեք, թաթախեք փափուկ խմորի մեջ և տապակեք ձեթի մեջ մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը:
Մատուցելիս փափուկ խմորով բանանների վրա շաքարի փոշի ու դարչին ցանեք: