Բաժիններ՝

Սննդաբանն անվանել է ամենավտանգավոր տապակած մթերքը

Որոշ տապակած մթերքներ ավելի վտանգավոր են, քան մյուսները, ասել է սննդաբան Միխայիլ Գինցբուրգը։ «Երեկոյան Մոսկվայի» հետ զրույցում նա նշել է ամենավնասակար տապակած մթերքը։

Ըստ Գինսբուրգի՝ տապակած կարմիր միսն ամենավնասակարն է։

«Հատկապես եթե այն շատ ես այրում, այս դեպքում ամենաշատ քաղցկեղածիններն են ձևավորվում։ Ուստի, եթե իսկապես ցանկանում եք այս ձևով միս ուտել, ապա պետք է ընտրել նուրբ տապակման եղանակներ՝ թեթև և մակերեսային տապակել»,- ասել է նա՝ խորհուրդ տալով նաև տապակի մեջ եփելու համար օգտագործել թունավոր նյութեր չառաջացնող հատուկ յուղեր։

Իր հերթին սննդաբան Դարիա Ռուսակովան ընդգծել է, որ տապակելիս բոլոր մթերքները կորցնում են իրենց օգտակար հատկությունները, ուստի ավելի լավ է հրաժարվել տապակած մթերքներից։

Կարդացեք նաև

«Որպեսզի նվազագույնի հասցնեք ձեր սիրելի տապակած մթերքներն ու ուտեստները օգտագործելու վնասը, պետք է օգտագործել չկպչող տապակ և տապակել առանց յուղ ավելացնելու։ Այժմ կան հատուկ օդափոխիչներ և կերամիկական ծածկույթով տապակներ, որոնք թույլ են տալիս խուսափել տապակման ընթացքում յուղ ավելացնելուց»,- ըստ shantnews-ի՝ խորհուրդ է տվել նա։

Տեսանյութեր

Լրահոս