Սննդաբանը զգուշացրել է լուծվող շիլայի վտանգավորության մասին

Սննդաբան Մայքլ Մոսլին զգուշացրել է, որ եփելու եփած-փաթեթավորված շիլան ավելի շատ վնաս է տալիս, քան օգուտ: Նրա կարծիքը փոխանցում է Daily Mirror-ը։

Ըստ Մոսլիի՝ լուծվող շիլաների մեկ բաժինը պարունակում է միջինը 3 ճաշի գդալ շաքար, իսկ որոշների մեջ կա մինչև 16 գրամ շաքար:

«Մի աշխարհում, որտեղ սննդամթերք արտադրողներն ունեն խելացի մարքեթինգ և չունեն գիտական ​​ապացույցներ իրենց պնդումները հաստատելու համար, հաճախ դժվար է ճշգրիտ իմանալ, թե ինչն է առողջարար սուպերմարկետների դարակներում», – ըստ shantnews-ի՝ ասում է Մոսլին:

Դիետոլոգը բերել է ցածր յուղայնությամբ կաթնամթերքի օրինակը, որոնցում, ըստ նրա, հաճախ շաքարավազի հսկայական չափաբաժիններ են ավելացվում՝ վատ համը քողարկելու համար։ Բացի այդ, մասնագետը նշել է, որ արհեստականորեն ճարպից զուրկ մթերքները հաճախ կորցնում են իրենց օգտակար հատկությունները։

Տեսանյութեր

Լրահոս