
Սննդաբանը զգուշացրել է որոշ մարդկանց համար մածնաբրդոշի վտանգների մասին

Մածնաբրդոշ պատրաստելիս պետք է հրաժարվել երշիկեղենից, խորհուրդ է տալիս սննդաբան Ալեքսեյ Կաբանովը։ Նա Lenta.ru-ին տված հարցազրույցում զգուշացրել է սիրված ամառային ապուրի վտանգների մասին որոշ մարդկանց համար։
Մածնաբրդոշի հնարավոր վնասը կախված է առանձին մթերքների անհատական անհանդուրժողականությունից: Որոշ քրոնիկ հիվանդությունների դեպքում դրա որոշ բաղադրիչներ պետք է սահմանափակվեն կամ ամբողջությամբ վերացվեն, զգուշացրել է Կաբանովը։
Օրինակ՝ կանաչ սոխը և կծու խոտաբույսերը խթանում են ստամոքսահյութի արտադրությունը և, հետևաբար, կարող են հակացուցված լինել աղեստամոքսային տրակտի հիվանդություններ ունեցող մարդկանց, հատկապես սրացման ժամանակ:
Երշիկը մածնաբրդոշի ամենակասկածելի բաղադրիչն է, կարծում է սննդաբանը։ Պետք է հրաժարվել դրանից։ Մսամթերքը հակացուցված է բազմաթիվ քրոնիկ հիվանդությունների դեպքում։ Առողջապահության համաշխարհային կազմակերպությունը վերամշակված միսը ներառել է քաղցկեղածինների ցանկում, դրանց օգտագործումը մեծացնում է չարորակ ուռուցքների առաջացման վտանգը։
Երշիկը պարունակում է հագեցած ճարպեր, ուստի բժիշկները խորհուրդ են տալիս սահմանափակել դրանց օգտագործումը։ Երշիկի ավելցուկային աղը նույնպես օգտակար չէ օրգանիզմի համար, հատկապես արյան բարձր ճնշման դեպքում, shantnews-ի փոխանցմամբ՝ հավելել է Lenta.ru-ի զրուցակիցը։