
Ինչպես պատրաստել նրբաբլիթներ՝ առանց շաքարավազի

Բաղադրիչներ
1. Հասած բանան – 2 հատ
2. Բնական յոգուրտ – 200 գ
3. Հալեցրած կարագ – 30 գ
4. Ձու – 1 հատ
5. Վանիլին
6. Ալյուր – 130 գ
7. Փխրեցուցիչ – 1 թ/գ
8. Աղ – 1 պտղունց
9. Ձիթայուղ
Պատրաստման եղանակը
1. Բանանները մաքրել և պատառաքաղով վերածել խյուսի:
2. Ավելացնել յոգուրտը, կարագը, խառնել:
3. Ավելացնել ձուն, վանիլինը և աղը։ Աստիճանաբար լցնել ալյուրն ու փխրեցուցիչը։ Պարտադիր չէ, որ խմորը լիովին համասեռ դառնա:
4. Տապակի մեջ մի փոքր բուսայուղ տաքացնել: Մեկ բլիթի պատրաստման համար բավարար կլինի 2 ճ/գ խմոր:
5. Մատուցել սիրելի մրգերի և սոուսի հետ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը