Թթվասերային ժելե՝ բանանով
Բաղադրիչներ
1. Բանան – 2 հատ
2. Ժելատին – 15 գ
3. Թթվասեր – 500 գ
4. Շաքարավազ – 100 գ
5. Շոկոլադ – 25 գ
Պատրաստման եղանակը
1. Սենյակային ջերմաստիճանի թթվասերը խառնել շաքարավազի հետ, այնուհետև հարել մոտ 5 րոպե:
2. Ժելատինի վրա 100 մլ տաք (բայց ոչ եռացող) ջուր լցնել, լավ խառնել, ժելատինը ամբողջությամբ հալեցնել, այնուհետև թողնել՝ սառչի:
3. Ժելատինը հարել թթվասերի հետ:
4. Բանանը կտրատել, շարել բաժակների մեջ: Վրան լցնել ստացված թթվասերային զանգվածը և դնել սառանրանը:
5. Մատուցել՝ զարդարելով քերած շոկոլադով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը