Բրիտանական խոհանոցի ամենահամեղ ուտեստները
Մեծ Բրիտանիան պետություն է, որը ժամանակին ղեկավարում էր աշխարհի կեսը: Երկրի հարուստ մշակութային ժառանգության «թերություններից» մեկը տեղական խոհանոցն է՝ զուրկ ցանկացած նրբագեղությունից:
Բրիտանական խոհանոցը պարզ է և սննդարար: Իհարկե, այն ունի ենթատեսակներ՝ անգլիական, ուելսեական, շոտլանդական, հյուսիսային իռլանդական, անգլո-հնդկական, ջիբրալթարական: Դրանք բոլորը տարբերվում են միմյանցից և ունեն իրենց ուրույն բաղադրատոմսերը:
Հարկ է նշել, որ բրիտանացիները, ինչպես ոչ ոք, ուշադրություն են դարձնում նախաճաշին: Այն մեր պատկերացումներից դուրս սննդարար է, իսկ թեյը հանդիսանում է ապերիտիվ նախաճաշի համար: Դրան հաջորդում է վարսակի փաթիլներով և սերուցքով շիլան, որին լրացնում են ձվածեղը, տապակած նրբերշիկները և բեկոնը, տոստ հացը, սպիտակ լոբին և լոլիկը:
Թեյը հատուկ տեղ է գրավում Մեծ Բրիտանիայում: 17:00-ն թեյ խմելու ավանդական ժամանակն է: Այս սովորույթը հայտնվել է 19-րդ դարում:
Անգլիական նախաճաշ (Jeremy T. Hetzel)
Ռոսթբիֆ. վառարանում եփված տավարի միս (Dave 77459)
Բիֆ Վելինգթոն. խմորի մեջ եփված տավարի միս և սունկ (cyclonebill)
Հովիվի կարկանդակ. կարտոֆիլի պյուրեով և աղացած մսով կարկանդակ (Lennon Day-Reynolds)
Շոտլանդական ձվեր (Carmel England)
Ձուկ և տապակած կարտոֆիլ (Michelle Lee)
Քորնուելի կարկանդակներ (Dan Tentler)
Արյունով երշիկ (Amanda Richards)
Լանքաշիրի հոթփոթ (JJ Hall)
Նրբերշիկներ՝ եփված կարտոֆիլի պյուրեի հետ և գինու սոուսի մեջ (arvind grover)
Թրայֆլ (Waqas Ahmed)
Կիտրոնի կրեմ (Karen Booth)
Անի Գաբուզյան