Հավի կրծքամսի պատրաստման լավագույն բաղադրատոմսը. գաղտնիքը սոուսն է
Բաղադրիչներ
1. Հավի կրծքամիս – 4 հատ
2. Մեղր – 2 ճ/գ
3. Կիտրոն – 2 հատ
4. Ձիթապտղի յուղ – 2 ճ/գ
5. Աղ, աղացած սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
1. Խառնել ձիթապտղի յուղը, մեղրը, սև պղպեղը, աղը, մեկ կիտրոնի հյութը և երկու կիտրոնների քերած կեղևը:
2. Հավի կրծքամիսը դնել տապակի մեջ, վրան լցնել կիտրոնային զանգվածը:
3. Եփել 180 աստիճան ջեռոցում՝ պարբերաբար վրան լցնելով սոուսից, մինչև եփվի:
4. Սոուսը գրեթե ամբողջությամբ պետք է ներծծվի:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը