Հումուսի համեղ 4 բաղադրատոմսեր
1. Հումուս դասական
Բաղադրիչներ՝
- սիսեռ 1 բաժակ՝ խաշած
- սխտոր 2 պճեղ
- թահին 1/4 բաժակ
- կիտրոնի հյութ 2 ճ/գ
- քիմիոն 1 թ/գ
- կարմիր պղպեղ 1/2 թ/գ
- աղ 1/2 թ/գ
- սև պղպեղ 1/2 թ/գ
- ձիթայուղ 2 ճ/գ
- ջուր 2-4 ճ/գ՝ մածուցիկացնելու համար
2. Խորոված կարմիր պղպեղով հումուս
- կարմիր պղպեղ 2 հատ
Խորովել ջեռոցում 20-25 րոպե 200°-ում։
- սիսեռ 1 բաժակ՝ խաշած
• սխտոր 1 պճեղ
• թահին 3ճ/գ
• կիտրոնի հյութ 2 ճ/գ
• կարմիր քաղցր պղպեղ 1 ճ/գ
• աղ և սև պղպեղ 1/2-ական թ/գ
• ձիթայուղ 2 ճ/գ
3. Սպանախով և արտիշոկով հումուս
• սիսեռ 1 բաժակ՝ խաշած
• սպանախ 1 բաժակ
• արտիշոկի միջուկ 3 հատ
• սխտոր 1 պճեղ
• թահին 3 ճ/գ
• կիտրոնի հյութ 2 ճ/գ
• աղ և սև պղպեղ 1/2-ական թ.գ.
• ձիթայուղ 2 ճ/գ
4. Ավոկադոյով հումուս
• սիսեռ 1 բաժակ
• ավոկադո 1 հատ
• սխտոր 1 պճեղ
• հալապենո պղպեղ 1 հատ
• համեմ 1/4 բաժակ
• քիմիոն 1 թ/գ
• աղ և սև պղպեղ ½-ական թ/գ
• կիտրոնի հյութ 1ճ/գ
• ձիթայուղ 2 ճ/գ: