Ամառային թեթև աղանդեր
Բաղադրիչներ
1. Ժելատին – 10 գ
2. Կաթնաշոռ – 150 գ
3. Կաթ – 150 մլ
4. Բանան – 55 գ
5. Ելակ – 55 գ
6. Շաքարավազ՝ ըստ ցանկության
7. Ջուր – 50 մլ
Պատրաստման եղանակը
1. Ժելատինը հալեցնել՝ ինչպես նշված է փաթեթավորման վրա:
2. Այնուհետև ժելատինին ավելացնել կաթ, կաթնաշոռ, շաքարավազ, խառնել բլենդերում՝ մինչև ստացվի միասեռ զանգված:
3. Կաղապարի մեջ լցնել ստացված զանգվածի կեսը, ավելացնել կտրատված մրգերը, լցնել երկրորդ մասը:
4. Մեկ օր պահել սառնարանում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը