
Դրոժով խմոր՝ շատ զբաղված տնային տնտեսուհիների համար. 15 րոպե, և պատրաստ է

Այս խմորի առավելությունը նրանում է, որ այն միշտ և բոլորի մոտ ստացվում է:
Բաղադրիչներ
1. Չոր դրոժ – 11 գ
2. Տաք կաթ – 500 մլ
3. Ալյուր – 5 բաժակ
4. Շաքարավազ – 2 ճ/գ
5. Աղ – 1/2 թ/գ
6. Արևածաղկի ձեթ – 2 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Թասի մեջ լցնել 4 բաժակ ալյուր և դրոժը, իսկ հետո աստիճանաբար ավելացնել տաք կաթը, աղը, շաքարավազը, ձեթը և խառնել:
2. Աստիճանաբար խառնել նաև մնացած 1 բաժակ ալյուրը:
3. Այսպիսով, աշխատանքը՝ կապված խմորի պատրաստման հետ, ավարտված է:
4. Մնում է դնել այն պոլիէթիլենային տոպրակի մեջ և 2 ժամով ուղարկել սառնարան:
5. Հենց այդքան ժամանակը լրանալուց հետո խմորը համարվում է պատրաստ:
6. Այս խմորով կարող եք պատրաստել կարկանդակ, պիցցա, բլիթ և բուլկի:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը