Դդումով չիզքեյք՝ առանց խմորի
Բաղադրիչներ
1. Սերուցքային պանիր – 225 գ
2. Դդմի խյուս – 425 գ
3. Հունական յոգուրտ- 425 գ
4. Շաքարավազ – 3/4 բաժակ
5. Համեմունքներ դդմի պիրոգի համար – 1 թ/գ
6. Աղ – 1/8 թ/գ
7. Ալյուր – 4 ճ/գ
8. Ձու – 8 հատ
9. Վանիլին – 1 թ/գ
10. Հարած սերուցք՝ մատուցելու համար
Պատրաստման եղանակը
1. Խոհանոցային կոմբայնի մեջ խառնել բոլոր բաղադրիչները:
2. Զանգվածը լցնել 23 սմ տրամագծով չայրվող կաղապարի մեջ:
3. 60-70 րոպե թխել 175 աստիճան ջեռոցում:
4. Սառեցնել դդմային չիզքեյքը, հասցնել մինչև սենյակային ջերմաստիճանի, հետո մի քանի ժամ դնել սառնարանը:
5. Մատուցել՝ զարդարելով սերուցքով:
Համեմունքներ պատրաստելու համար խառնել.
1. Աղացած բուրավետ պղպեղ – 1 ճ/գ
2. Աղացած դարչին – 1 ճ/գ
3. Աղացած մշկընկույզ – 1 ճ/գ
4. Աղացած մեխակ – 1 ճ/գ
5. Աղացած համեմի սերմ – 1 ճ/գ
6. Աղացած կոճապղպեղ – 1 ճ/գ
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը