Բաժիններ՝

Հինավուրց բաղադրատոմս. թեյի լիկյոր

Բաղադրիչներ

1. Կանաչ թեյ – 300 գ
2. Ջուր – 3 լ
3. Օղի – 6-7 լ
4. Շաքարի օշարակ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

1. 200 գ որակյալ կանաչ թեյը լցնել պինդ փակվող թասի մեջ, վրան ավելացնել 1 լ լավ եռացրած ջուր, փակել կափարիչով և թրմել այնքան ժամանակ, մինչև թեյը հասնի սենյակային ջերմաստիճանի:

2. Դրանից հետո թեյի մեջ ավելացնել 6-7 լ թունդ օղի, քամել, պինդ փակել կափարիչով և թողնել այդպես 1 շաբաթ:

3. Հետո թուրմը լցնել թորման գավաթի մեջ, ավելացնել 100 գ նույն կանաչ թեյից և 2 լ եռացրած ջուր և թորել ցածր կրակի վրա՝ մինչև ստացվի 3-3.5 լ սպիրտ:

4. Ստացված սպիրտը քաղցրացնել պինդ օշարակով, քամել և լցնել շշերի մեջ:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս