Շատ համեղ և շքեղ տորթ «Պանի Վալևսկայա». Փորձելով մեկ անգամ՝ կհիանաք ամբողջ կյանքում
Այս շատ համեղ և շքեղ աղանդերը դուր է գալիս բոլորին: «Պանի Վալևսկայան» լեհերի կողմից պաշտելի բեզեով և ընկույզով տորթ է:
«Պանի Վալևսկայայի» կերպարն ամենահարգվածն է Լեհաստանում: Կին, ով որդի է ունեցել Նապոլեոն Բոնապարտի համար, եղել է առաջին գեղեցկուհին լեհական ազնվականության մեջ և ապացուցել է, որ իր հմայքին դիմանա նույնիսկ կայսրը:
Տորթ «Պանի Վալևսկայա»
Բաղադրիչներ՝ փխրուն շերտերի համար
1. Ալյուր – 300 գ
2. Կարագ – 200 գ
3. Ձվի դեղնուց – 4 հատ
4. Շաքարավազ – 40 գ
5. Վանիլին – 10 գ
6. Փխրեցուցիչ – 5 գ
Բաղադրիչներ՝ բեզեի հետ
1. Ձվի սպիտակուց – 4 հատ
2. Շաքարի փոշի – 180 գ
3. Օսլա – 10 գ
4. Սև հաղարջի ջեմ – 400 գ (կարելի է փոխարինել բալի, սալորի, խնձորի, ծիրանի ջեմով)
5. Ընկույզ կամ նուշ – 100 գ
Բաղադրիչներ՝ կրեմի համար
1. Կաթ – 400 գ
2. Ձու – 2 հատ
3. Շաքարավազ – 40 գ
4. Վանիլին – 10 գ
5. Օսլա – 40 գ
6. Կարագ – 150 գ
Պատրաստման եղանակը
1. Այս զարմանահրաշ տորթի պատրաստման ամբողջ գործընթացը կարող եք դիտել տեսանյութում: Շերտերը թխեք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում, 10-12 րոպե:
2. Խմորի շերտերը թխեք ջեմի և բեզեի հետ 150 աստիճան տաքացրած ջեռոցում, 30-35 րոպե:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը