Բաժիններ՝

Հավով տորթ. նման համեղ և դիետիկ կերակուր դուք դեռ չեք պատրաստել

Հիասքանչ նախուտեստային տորթ, որը շատ հարմար կլինի նրանց համար, ովքեր հոգ են տանում իրենց կազմվածքի մասին: Այն նաև շատ համեղ է:

Հավով տորթ

Բաղադրիչներ

1. Ձվի սպիտակուց – 9 հատ
2. Ձվի դեղնուց – 3 հատ
3. Հավի կրծքամիս – 1 հատ
4. Անյուղ կաթնաշոռ – 200 գ
5. Կանաչի
6. Անյուղ կեֆիր – 1/4 բաժակ
7. Աղ, պղպեղ – ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

1. Հավի կրծքամիսը դնել թասի մեջ, վրան ջուր լցնել, համեմել աղով: Ջուրը հասցնել եռման աստիճանի և ցածր կրակի վրա եփել մոտ 30 րոպե:

2. Կրծքամիսը հանել ջրից և սառեցնել: Կտրատել փոքր քառակուսիների:

3. Տորթի յուրաքանչյուր շերտի համար անհրաժեշտ է ձվային նրբաբլիթ՝ պատրաստված ձվի 3 դեղնուցից և 1 սպիտակուցից: Խառնել դեղնուցները, սպիտակուցները և պատառաքաղով հարել ստացված զանգվածը:

4. Չոր տապակի մեջ տապակել, հետո սառեցնել:

5. 3 նրբաբլիթները կաթնաշոռի հետ խառնել, ավելացնել կտրատված կանաչին: Ավելացնել կեֆիրը և խառնել՝ մինչև միասեռ զանգված ստանալը: Համեմել աղով:

6. Վերցնել մատուցվող ափսեն, վրան դնել նրբաբլիթներից մեկը, որպես հիմք:

7. Նրբաբլիթը պատել կաթնաշոռային զանգվածի 1/3 մասով:

8. Վրան տարածել հավի կրծքամսի քառակուսիների կեսը: Կրկնել շերտերը:

9. Պատրաստի տորթը դնել սառնարանի մեջ: Թողնել այնտեղ 2 ժամ:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս