Բաժիններ՝

Խրթխրթան քաղցր բլիթներ. շատ համեղ աղանդեր Իսպանիայի հրեաներից

Ալմոյշավենա: Ոչ, սա հմայախոսություն չէ, այսպես կոչվում են շատ համեղ խրթխրթան քաղցր բլիթները, որոնք պատրաստում են Իսպանիայի հրեաները:

Ջեռոցում պատրաստվող բլիթների բաղադրատոմսը

Բաղադրիչներ

1. Ջուր – 200 մլ
2. Կարագ – 50 գ
3. Բուսայուղ – 50 գ
4. Ալյուր – 130 գ
5. Աղ – 1 պտղունց
6. Ձու – 3 հատ
7. Շաքարավազ – 5 ճ/գ
8. Աղացած դարչին

Պատրաստման եղանակը

1. Ջուրը եռացնել, ավելացնել կարագը և բուսայուղը:

2. Երբ կարագը հալվի, վերցնել կրակից, ավելացնել ալյուրը և աղը: Խմորը խառնել բահիկով:

3. Հիմա աստիճանաբար ավելացնել ձվերը, առանց շտապելու խառնել:

4. Տապակը պատել յուղաթղթով, վրան քսել բուսայուղ: Խմորը տարածել ամբողջ տապակի վրա:

5. Խմորի վրա ցանել շաքարավազ և աղացած դարչին:

6. Թխել 180 աստիճան ջեռոցում 20 րոպե:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս