![](/banners/BeFunky-design.jpg)
Ինչպես օգնել տուժածին՝ սննդային թունավորման դեպքում
![](https://168.am/wp-content/uploads/2016/08/srtxarnoc.jpg)
Սննդային թունավորումներից զգուշանալ հարկավոր է մշտապես, հատկապես ամռանը, երբ ինֆեկցիաների հարուցիչներն արագ են բազմանում:
Սննդային թունավորման պատճառ կարող է հանդիսանալ ինչպես տնային պայմաններում պատրաստված, պահածոյացված, այնպես էլ ժամկետանց, սխալ պայմաններում պահպանված սնունդը:
Տեսանյութը կօգնի տեղեկանալ, թե ինչպե՞ս կարելի է առաջին բուժօգնություն ցուցաբերել տուժածին՝ սննդային թունավորման դեպքում:
Աղբյուրը՝ հայկական Կարմիր խաչի ընկերություն