Բուժարար դաղձը

Գիտեի՞ք, որ տարիներ շարունակ դաղձը համարվել է իրական բուժակ: Դաղձը հաճախ խառնում էին լավանդայի կամ այլ խոտաբույսերի հետ՝ արդյունավետ և հզոր դեղամիջոցներ ստանալու նպատակով, միջնադարում սա արվում էր տհաճ հոտերից ազատվելու նպատակով:

Մինչև ժամանակակից բժշկության հիմնադրումը, դաղձն օգտագործվել է՝ որպես վերքերը վերականգնող և ինֆեկցիաները վերացնող միջոց:

Դաղձի եթերային յուղերն ունեն հակառևմատիկ, հակապարազիտային, հականեխիչ, հակավիրուսային և հակասնկային նշանակություն:

Դաղձի կանոնավոր օգտագործումն օրգանիզմից դուրս կբերի վիրուսները:

Կարդացեք նաև

Դաղձը հարուստ է վիտամիններով և հանքանյութերով: Այն հարուստ է կալիումով, երկաթով և կալցիումով, այս ամենը կարգավորում է արյունը: Դաղձը նաև հարուստ է B վիտամինային կոմպլեքսով, վիտամին A-ով, C-ով և ֆոլաթթվով: Դաղձը պարունակում է մի շարք կարևոր կենսաֆլավոնոիդներ և եթերային յուղեր, ներառյալ՝ թիմոլ. Հզոր հակաօքսիդանտ:

Դաղձն ունի նաև քաղցկեղը կանխարգելող հատկանիշներ:

Ամեն առավոտ դաղձի թեյ խմեք և կազատվեք մի շարք առողջական խնդիրներից՝ ֆիբրոմիալգիայից, ռևմատոիդ արթրիտից և այլն:

Բաղադրություն

  • Մի բուռ չորացրած կամ թարմ դաղձ
  • Թերմոս

Թերմոսի մեջ 1 բաժակ ջուր և 1 ճ/գ դաղձ լցրեք, թարմ խոտաբույսի դեպքում՝ ավելի շատ վերցրեք: Ջուրը պետք է եռացրած լինի: Թերմոսը ծածկեք, թողեք մնա 5 րոպե: Ապա քամեք և խմեք:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց Լիլիթ Հարությունյանը

Տեսանյութեր

Լրահոս