Բաժիններ՝

Պիցայի խմոր

Բաղադրիչները

Ալյուր- 500 գրամ

Ձիթապտղի յուղ- 40 մլ

Աղ

Չոր խմորիչ- 5 գ

Արագ գործող խմորիչ։

Պատրաստման եղանակը

Ալյուրը մաղել, ավելացնել աղը, խմորիչը և ալյուրի մեջտեղում փոս անել, լցնել 300 մլ ձիթապտղի յուղի հետ խառնած տաք (ոչ եռման) ջուր:

Կամաց-կամաց խառնել, հավաքելով ալյուրը եզրերից։

Սեղանի վրա ալյուր ցանեք և խմորը տեղափոխեք ալյուրի վրա։ Լավ հունցել, մինչև խմորը դառնա հարթ, ձեռքերին չկպչի:

Խմորը տեղափոխեք խորը տարայի մեջ, ծածկեք սննդի համար նախատեսված պոլիէթիլենից թաղանթով և դրեք տաք տեղում:

Մեկ ժամ անց խմորը պետք է ավելանա ծավալով ավելի քան 2 անգամ:

Այժմ խմոր պետք է տրորել ձեռքերով, որպեսզի օդը դուրս գա խմորի մեջից։

Խմորը պատրաստ է։

 

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս