Կիրակնօրյա լավագույն նախաճաշը
Բաղադրիչներ
1. Քաղցր պղպեղ – 4 հատ
2. Այծի փափուկ պանիր – 200 գ
3. Սխտոր – 2 պճեղ
4. Ձիթայուղ
5. Հաց – 8 կտոր
Պատրաստման եղանակը
1. Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան: Պղպեղները բաժանել երկու մասի, կորիզները հեռացնել: Պտղամիսը դնել տապակի վրա և եփել ջեռոցում 20-30 րոպե:
2. Հացերի վրա ձիթայուղ ցողել և նույնպես դնել ջեռոցը:
3. Պատրաստի պղպեղը մանրացնել, ավելացնել ճզմած սխտորը, ձիթայուղ լցնել և լավ խառնել:
4. Հացերի վրա տարածել ստացված սոուսը, դնել այծի պանիր և մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը