Կարևոր է. անոթների, սրտի, մաշկի, հոդերի առողջությունը կախված է այս վիտամինից

Օրգանիզմին ճիշտ աշխատանքի համար բավարար քանակով սննդարար նյութեր են անհրաժեշտ: Budetezdorovy.ru-ի հաղորդմամբ՝ առողջության համար կենսական կարևորություն ունի վիտամին C-ի բավարար մակարդակը:

Ինչու է այս վիտամինն այդքան կարևոր

  • Վիտամին C-ն ամրացնում է իմունային համակարգը:
  • Հյուսվածքները պաշտպանում է ազատ ռադիկալների վնասակար ազդեցությունից:
  • Կարևոր դերակատարում ունի հյուսվածքների վերականգնման համար:
  • Մասնակցում է կոլագենի արտադրությանը:
  • Լավացնում է անոթների, մաշկի, ջլերի վիճակը:

Վիտամին C-ի բավարար մակարդակն օրգանիզմում ապահովելու համար հարկավոր է սննդակարգ ներառել մթերք, որը հարուստ է դրանով:

Տոմատի հյութ: Մի բաժակ տոմատի հյութը 18 մգ վիտամին C է պարունակում:

Կարդացեք նաև

Կարմիր պղպեղ: Կարմիր պղպեղը կօգնի ստանալ վիտամին C-ի անհրաժեշտ մակարդակը նվազագույն քանակով կալորիաներ օգտագործելու միջոցով:

Խաղող: Թարմ խաղողի կամ խաղողի հյութի օգտագործումն օրգանիզմը կհագեցնի մի շարք սննդարար նյութերով, այդ թվում վիտամին C-ով:

Կիվի: Միջին չափի կիվին 70 գրամ վիտամին C է պարունակում, ինչը մոտավորապես կազմում է օրվա չափաբաժինը:

Նարինջ: Մի բաժակ նարնջի հյութը կապահովի վիտամին C-ի օրվա չափաբաժինը:

Ելակ: Ելակը ոչ միայն վիտամին C է պարունակում, այլև հակաօքսիդանտներ:

Կանաչ պղպեղ: Եթե կանաչ պղպեղն օգտագործեք թարմ վիճակում, այն կօգնի ապահովել վիտամին C-ի օրվա չափաբաժինը: Մշակման ենթարկվելիս պղպեղը կորցնում է սննդարար նյութերի մի մասը:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց 168.am-ը

Տեսանյութեր

Լրահոս