Սննդաբանը թվարկել է «վտանգավոր» մրգեր, որոնք հանգեցնում են գիրության
Բրիտանացի սննդաբան Մայքլ Մոսլին թվարկել է «վտանգավոր» մրգերը, որոնք հանգեցնում են գիրության։ Նրա խոսքերը մեջբերում է Daily Express-ը։
Դիետոլոգը բացատրել է, որ տարիքի հետ օրգանիզմը կարող է ավելի քիչ ինսուլին արտադրել, ինչի հետևանքով արյան մեջ շաքարի և ճարպաթթվի մակարդակը բարձրանում է: Սա կարող է հանգեցնել քաշի ավելացման, որը հաճախ կուտակվում է որովայնի ճարպի տեսքով: Բացի կանայք տուժում են նաև դաշտանադադարի ժամանակ։
Որովայնի ճարպից ազատվելու համար Մոսլին առաջարկել է նվազեցնել շաքարավազը և ածխաջրերը: Մասնավորապես, նա խորհուրդ է տվել ավելի քիչ ուտել մանգո և արքայախնձոր, ինչպես նաև չխմել շատ քաղցր սմուզիներ և հյութեր։
«Նրանք, ովքեր նիհարում են, պետք է փոխարինեն վերամշակված ածխաջրերը, ինչպիսիք են սպիտակ հացը, չիպսերը և մակարոնեղենը դանդաղ էներգիայի աղբյուրներով, ինչպիսիք են շագանակագույն բրինձը կամ քինոան»,- զգուշացրել է սննդաբանը:
Մոսլին նաև խորհուրդ է տվել փորձել ընդհատվող ծոմ պահել և կարճ, բարձր ինտենսիվությամբ մարզումներ: