
Ուրոլոգը նշել է երկու մթերք, որոնք ավելի վտանգավոր են, քան շաքարն ու աղը

Բժշկական գիտությունների թեկնածու, վիրաբույժ, ուռուցքաբան Մարկ Գաձյանն ամենավնասակար մթերքներն է համարել չիպսերն ու ապխտած երշիկները։ Նրանք Ժամանակ առ ժամանակ ներկա են սեղաններին, բայց օրգանիզմը դրանց կարիքը չունի, ասել է փորձագետը Telegram-ի իր ալիքում։
«Ամենավնասակար մթերքները չիպսերն ու ապխտած երշիկներն են, դրանք պարունակում են ամենաշատ քաղցկեղածին նյութերը»,- ըստ shantnews-ի՝ գրել է նա։
Ստորև ցուցակում նշվում են աղն ու շաքարը: Միաժամանակ ուրոլոգը նշել է, որ դրանք ավելի քիչ վնասակար են, քան ապխտած նրբերշիկը։ Ըստ նրա, անհնար է ամբողջովին վերացնել շաքարն ու աղը, բայց անհրաժեշտ է դիտարկել սննդակարգում աղի եւ քաղցր քանակը:
Խոսելով խմիչքների մասին՝ բժիշկը հիշեցրել է, որ օրական բավականաչափ մաքուր ջուր խմելը կարևոր է հիվանդությունների կանխարգելման համար, այդ թվում՝ միզաքարային հիվանդությունը։