Ուռուցքաբանը նշել է, թե որ շամպունները կարող են քաղցկեղ առաջացնել
Բենզոլ պարունակող չոր շամպունները կարող են մեծացնել քաղցկեղի առաջացման վտանգը, ուստի ավելի լավ է սահմանափակել նման ապրանքների օգտագործումը, shantnews-ի փոխանցմամբ՝ «ՌԻԱ Նովոստի»-ին ասել է Ն.Ն. Բլոխինի անվան ուռուցքաբանության ազգային բժշկական հետազոտական կենտրոնի ավագ գիտաշխատող Իգոր Սամոյլենկոն։
«Բենզոլը կարող է առաջացնել տարբեր տեսակի ուռուցքներ՝ կախված նրանից, թե ինչի հետ է շփվում, այն լայն սպեկտրի քաղցկեղածին է»,-ասել է նա:
Մասնագետը նշել է, որ բենզոլը շուտ ցնդող է, շնչելու դեպքում կարող է առաջացնել վերին շնչուղիների և թոքերի այտուցներ, իսկ մաշկի հետ շփվելու դեպքում՝ մաշկի ուռուցքներ։
Ավելի լավ է նվազագույնի հասցնել քաղցկեղածինների ազդեցությունը օրգանիզմի վրա, ուստի եթե չոր շամպունի փաթեթավորման վրա նշված է բենզոլ, ապա դրա օգտագործումը պետք է սահմանափակել կամ բացառել, ընդգծել է Սամոյլենկոն։
«Հեղուկ շամպուններում, որպես կանոն, բենզոլ չի օգտագործվում, հետևաբար, այս տեսանկյունից դրանք ավելի անվտանգ են»,- ասել է մասնագետը։