Համեղ ընթրիք, որը կպատրաստեք հաշված րոպեների ընթացքում
Բաղադրիչներ
1. Ավոկադո – 2 հատ
2. Սպանախ – 3/4 բաժակ
3. Լայմի հյութ – 1/4 բաժակ
4. Ձիթայուղ – 2 ճ/գ
5. Սխտոր – 1 պճեղ
6. Աղ – 1 թ/գ
7. Աղացած սև պղպեղ – 1/4 թ/գ
8. Պաստա – 370 գ
9. Պաստայի արգանակ – 1/2 բաժակ
10. Մաքրած ծովախեցգետին – 400 գ
11. Համեմ
Պատրաստման եղանակը
1. Ավոկադոյի կտորները, սպանախը, 2 ճ/գ լայմի հյութը, 1 ճ/գ ձիթապտղի յուղը, սխտորը, աղը և սև պղպեղը խառնել:
2. Պաստան եփել:
3. Թավայի մեջ ձիթապտղի յուղ տաքացնել, ծովախեցգետինները տապակել:
4. Ծովախեցգետիններին ավելացնել 2 ճ/գ լայմի հյութ, համեմ և խառնել:
5. Պաստան լցնել խորը ամանի մեջ: Ավելացնել ավոկադոյի սոուսը: Եթե այն շատ խիտ է, բացել սոուսը պաստայի ջրով:
6. Վրան շարել ծովախեցգետինները և մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը