Բաժիններ՝

Սննդաբանը քաղցրավենիքին օգտակար փոխարինող է նշել

Սննդաբան Իրինա Պիսարյովան RT-ին տված հարցազրույցում քաղցրավենիքին օգտակար փոխարինող է նշել:

Մասնագետը խորհուրդ է տվել միրգ ուտել մինչև ժամը 17:00-ն՝ ուտելուց մոտ երկու ժամ հետո, «որպեսզի հիմնական սնունդը մարսվի»։

Սննդաբանը նաև նշել է, որ քաղցրացուցիչները կարող են օգտակար փոխարինող լինել։ Նրա խոսքով, ավելի լավ է օգտագործել բնական էրիթրիտոլ, ստեվիա քաղցրացուցիչ, ինչպես նաև ագավայի կամ եղերդակի օշարակներ։

Պիսարյովան հավելել է, որ մեղրը կարող է այլընտրանքային փոխարինող լինել, միայն, «եթե դրա նկատմամբ ալերգիա չունեք»։ Բացի այդ, Պիսարյովան խորհուրդ է տվել քաղցրավենիքը փոխարինել տարբեր չրերով, մուգ շոկոլադով, չորացրած մրգերից ու մուգ շոկոլադից պատրաստված տնական քաղցրավենիքներով:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Լուսանկարը՝  The Spruce / Julia Hartbeck

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս