Բաժիններ՝

Հնդկական շատ համեղ ուտեստ «Չիկեն-մասալա»

Բաղադրիչներ

1. Սոխ – 1 հատ

2. Հավի փափկամիս – 400 գ

3. Լոլիկ – 1 հատ

4. Կարագ – 1 ճ/գ

5. Ալյուր – 1/2 թ/գ

6. Բնական յոգուրտ – 2 ճ/գ

7. Դարչին – 1 թ/գ

8. Համեմունք չիկեն-մասալա

9. Աղ

Պատրաստման եղանակը

1. Սոխն օղակաձև կտրատել:

2. Լոլիկը վերածել խորանարդիկների:

3. Սոխը տապակել կարագով, մինչև ոսկեգույն դառնալը:

4. Հավի փափկամիսը շատ մանր կտրատել, աղ ցանել:

5. Մեծ թավայի մեջ կարագ հալեցնել:

6. Հավը լցնել թավայի մեջ, դարչին ցանել և տապակել՝ խառնելով 1 րոպե:

7. Ավելացնել մասալա համեմունք:

8. Ավելացնել կտրատված լոլիկը, շոգեխաշել և տապակել այնքան, մինչև ամբողջ միսը սպիտակի:

9. Ավելացնել յոգուրտ և մի փոքր ալյուր, շարունակել տապակել:

10. Հենց յոգուրտը դառնա մանանեխի գույնի, վերցնել կրակից: Մատուցել չիկեն մասալան բրնձի հետ միասին:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս