Սրճային պիրոգ՝ շոկոլադով և կեռասով
Բաղադրիչներ
1. Կարագ – 115 գ
2. Ձու – 2 հատ
3. Շաքարավազ – 150 գ
4. Ալյուր – 240 գ
5. Սոդա – 0.5 թ/գ
6. Կեռաս – 120 գ
7. Մուգ շոկոլադ – 90 գ
8. Լուծվող սուրճ – 1 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Նախապատրաստել բոլոր բաղադրիչները, ալյուրը մաղել:
2. Կեռասը լվանալ, կորիզները հեռացնել:
3. Կարագը հալեցնել կրակի վրա, հետո մի փոքր սառեցնել:
4. Կարագին ավելացնել շաքարավազ, խառնել:
5. Ավելացնել նաև ձվերը, խառնել: Ջեռոցը տաքացնել, մինչև 180 աստիճան:
6. Մաղած ալյուրին ավելացնել սոդա և սուրճ: Լավ խառնել:
7. Միացնել իրար չոր և հեղուկ բաղադրիչները:
8. Խառնել, պետք է ստացվի միջին պնդության խմոր:
9. Թխման համար նախատեսված 24×15 սմ կաղապարը պատել յուղաթղթով և կարագ քսել: Խմորը լցնել կաղապարի մեջ:
10. Վրան շարել կեռասները, մի փոքր սեղմել խմորի մեջ:
11. Շոկոլադը քերել քոշոր քերիչով և լցնել պիրոգի վրա: Թխել ջեռոցում 25-35 րոպե: Մատուցել սառը վիճակում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը