
Իտալական ամառային աղցան «Պանցանելլա»

Բաղադրիչներ
1. Լոլիկ – 800 գ
2. Բուլղարական պղպեղ – 400 գ
3. Հաց չիաբատտա – 200 գ
4. Կարմիր սոխ – 80 գ
5. Ռեհան – 3 ճյուղ
6. Ձիթայուղ – 4 ճ/գ
7. Գինու կամ բալզամիկ քացախ – 1-2 ճ/գ
8. Շաքարավազ, աղ, սև պղպեղ, սխտորի փոշի – մեկական պտղունց
Պատրաստման եղանակը
1. Պղպեղները դնել 220 աստիճան տաքացրած ջեռոցը մոտ 25-30 րոպե: Հանել, սառեցնել, մաքրել և բարակ շերտատել:
2. Հացից մանր կտորներ ձևավորել և չորացնել 10-15 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
3. Սոխը շատ բարակ օղակաձև շերտատել և բաժանել օղակները 4 մասի:
4. Հավաքել աղցանը: Լոլիկը կտրատել, լցնել թասի մեջ:
5. Ավելացնել պղպեղը, սոխը և ռեհանը:
6. Ավելացնել բոլոր համեմունքները և խառնել:
7. Վերջում ավելացնել չորացրած հացը, խառնել, մի փոքր թողնել, որ հանգստանա, մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը