Բաժիններ՝

Շոկոլադե ֆաջ

Բաղադրիչներ

1. Շաքարավազ – 800 գ

2. Կաթ – 240 գ

3. Սերուցք – 120 գ

4. Մուգ շոկոլադ – 170 գ

5. Պնդուկ – 50 գ

Պատրաստման եղանակը

1. Խորը թասի մեջ լցնել շաքարավազը, կաթը, սերուցքը, մուգ շոկոլադը:

2. Թասը դնել կրակի վրա և ժամանակ առ ժամանակ խառնել: Սկզբում շաքարավազն ամբողջությամբ կհալչի, և զանգվածը կդառնա միասեռ:

3. Այնուհետև զանգվածը կսկսի ինտենսիվ եռալ:

4. Հենց զանգվածը հասնի 113 աստիճանի, վերցնել կրակից: Տեղափոխել մեկ այլ լայն թասի մեջ:

5. Թողնել, որ զանգվածը 30 րոպե սառչի, իսկ հետո սկսել խառնել: Ձեռքով 6 րոպե խառնելուց հետո զանգվածը կսկսի պնդանալ:

6. Ավելացնել բոված պնդուկը և նորից լավ խառնել:

7. Ստացված զանգվածը լցնել պերգամենտապատ 18×18 սմ կաղապարի մեջ:

8. Թողնել 1-2 ժամ, որպեսզի զանգվածն ամբողջությամբ սառչի, հանել կաղապարից, կտրատել և մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս