Անգլիական թխվածքաբլիթներ
Բաղադրիչներ
1. Ալյուր – 300 գ
2. Շաքարավազ – 150-300 գ
3. Աղ
4. Թթվասեր – 100 մլ
5. Սոդա – 1 թ/գ
6. Կարագ – 100 գ
7. Ձու – 2 հատ
8. Վանիլին
9. Կարտոֆիլի օսլա – 300 գ
Պատրաստման եղանակը
1. Անգլիական թխվածբաքլիթ պատրաստելու համար կարագը և ձուն հարել շաքարավազի հետ: Ավելացնել վանիլինը, թթվասերը, ալյուրը, սոդան և օսլան, խառնել և խմոր հունցել:
2. Խմորը 40 րոպե դնել սառնարանը: Դրանից հետո պատրաստի խմորը բարակ բացել, տարբեր կաղապարներով թխվածքաբլիթներ ձևավորել: Թխվածքաբլիթը թխել 160 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 10-15 րոպե:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը