Բաժիններ՝

Անգլիական թխվածքաբլիթներ

Բաղադրիչներ

1. Ալյուր – 300 գ

2. Շաքարավազ – 150-300 գ

3. Աղ

4. Թթվասեր – 100 մլ

5. Սոդա – 1 թ/գ

6. Կարագ – 100 գ

7. Ձու – 2 հատ

8. Վանիլին

9. Կարտոֆիլի օսլա – 300 գ

Պատրաստման եղանակը

1. Անգլիական թխվածբաքլիթ պատրաստելու համար կարագը և ձուն հարել շաքարավազի հետ: Ավելացնել վանիլինը, թթվասերը, ալյուրը, սոդան և օսլան, խառնել և խմոր հունցել:

2. Խմորը 40 րոպե դնել սառնարանը: Դրանից հետո պատրաստի խմորը բարակ բացել, տարբեր կաղապարներով թխվածքաբլիթներ ձևավորել: Թխվածքաբլիթը թխել 160 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 10-15 րոպե:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս