Բաժիններ՝

Բալի ջեմ՝ պիստակով և կոնյակով

Բաղադրիչներ

1. Մաքրած պիստակ – 100 գ

2. Շաքարավազ պեկտինով – 1 կգ

3. Կոնյակ – 100 մլ

4. Նուշ – 1 բուռ

5. Կիտրոնի հյութ – 4 հատ

6. Խնձոր – 600 մլ

7. Բալ – 1.5 կգ

Պատրաստման եղանակը

1. Բալից հեռացնել կորիզները: Կիտրոնների հյութը քամել, կեղևը կտրատել: Կաթսայի մեջ լցնել բալը, վրան ավելացնել կիտրոնի հյութը:

2. Փոքր թասի մեջ լցնել մանրացրած նուշը և կիտրոնի կեղևը, վրան այնքան ջուր լցնել, որ այն մեկ մատ բարձր լինի նուշի և կեղևի զանգվածից: Դնել կրակի վրա, հասցնել եռման և եփել մոտ 45 րոպե:

3. Բալին ավելացնել խնձորի հյութը և պիստակը: Եռալուց հետո ծածկել կափարիչով և եփել մոտ 30 րոպե:

4. Նուշի և կիտրոնի կեղևի զանգվածն անցկացնել մանր քամիչով և ստացված հյութը լցնել բալի վրա: Խառնել և եփել 5 րոպե:

5. Ավելացնել շաքարավազը և խառնել: Եփել մոտ 5 րոպե: Ավելացնել կոնյակ և եփել ևս 5 րոպե: Պնդացած ջեմը լցնել ստերիլ բանկաների մեջ և արագ փակել կափարիչով:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս