Աղցան՝ տապակած լոլիկներով
Բաղադրիչներ
1. Լոլիկ – 400 գ
2. Հազարի թերթիկ – 75 գ
3. Սխտոր – 1 պճեղ
4. Բնական յոգուրտ – 200 մլ
5. Ձիթայուղ – 55 մլ
6. Աղ, սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
1. Լոլիկը օղակաձև շերտատել: Տապակը տաքացնել, մի փոքր ձիթայուղ լցնել և երկու կողմից տապակել լոլիկները:
2. Բնական յոգուրտը և 50 մլ ձիթայուղը խառնել: Սխտորը սեղմել դանակով և մանր կտրատել: Սխտորը ավելացնել յոգուրտին և ձիթայուղին, աղ և պղպեղ ցանել:
3. Ստացված սոուսը լցնել հազարի վրա, ավելացնել տապակած լոլիկը և մատուցել տաք վիճակում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը