Բաժիններ՝

Այս տորթն այնքան նուրբ է, որ հալչում է բերանում

Բաղադրիչներ

1. Ալյուր- 1.5 բաժակ

2. Կակաո- 3 ճ/գ

3. Սոդա- 1 թ/գ

4. Աղ- 1 պտղունց

5. Շաքարավազ- 1 բաժակ

6. Կարագ- 1/4 բաժակ

7. Ջուր- 1 բաժակ

8. Վանիլին- 1/2 ճ/գ

9. Սպիտակ գինու քացախ կամ կիտրոնի հյութ- 1 ճ/գ

10. Լուծվող սուրճ- 1/4-1/2 թ/գ

Պատրաստման եղանակը

1. Ալյուրը, կակաոն, սոդան և աղը խառնել: Առանձին խառնել շաքարավազը, կարագը, ջուրը, քացախը և սուրճը: Հարել այնքան ժամանակ, մինչև շաքարավազը լուծվի:

2. Երկու զանգվածները խառնել իրար:

3. Խմորը լցնել կարագով պատված կաղապարի մեջ և թխել 35-40 րոպե, 180 աստիճան ջեռոցում:

4. Սառեցնել: Վրան շոկոլադե կրեմ քսել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս