Բաժիններ՝

Տաք աղցան՝ կարտոֆիլով, ձիթապտղով և պղպեղով

Բաղադրիչներ

1. Սխտոր – 3 պճեղ

2. Գինու քացախ – 3 ճ/գ

3. Աղ – 1 թ/գ

4. Փաթիլային չիլի պղպեղ – 1/4 թ/գ

5. Ձիթայուղ – 5 ճ/գ

6. Երիտասարդ կարտոֆիլ – 1.5 կգ

7. Կոնսերվացված պղպեղ – 100 գ

8. Աղացած մաղադանոս – 0.6 բաժակ

9. Ձիթապտուղ (առանց կորիզի) – 0.3 բաժակ

Պատրաստման եղանակը

1. Կարտոֆիլը լավ լվանալ և եփել աղ արած ջրի մեջ մոտ 10-15 րոպե: Ջուրը թափել, կարտոֆիլները կիսել:

2. Սխտորը լավ ծեծել, դարձնել խյուս: Լցնել մեծ թասի մեջ և խառնել քացախի, աղի և չիլի պղպեղի հետ: Հարելով ավելացնել ձիթայուղը:

3. Ավելացնել տաք կարտոֆիլը և լավ խառնել: Թողնել մոտ 30 րոպե: Հետո ավելացնել մանր կտրատած պղպեղը, մաղադանոսը և կտրատած ձիթապտուղը: Մատուցել տաք վիճակում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս