Բաժիններ՝

Պնդուկով իտալական թխվածքաբլիթ՝ առանց ալյուրի

Բաղադրիչներ

1. Պնդուկ – 340 գ

2. Շաքարավազ – 1.25 բաժակ

3. Աղ – 1/2 թ/գ

4. Ձվի սպիտակուց – 4 հատ

5. Վանիլի էքստրակտ – 1 թ/գ

Պատրաստման եղանակը

1. Ջեռոցը տաքացնել մինչև 160 աստիճան: Երկու տապակների վրա յուղաթուղթ տեղադրել:

2. Բլենդերով մանրացնել պնդուկը և շաքարավազը, մինչև ալյուր դառնալը: Լցնել մեծ թասի մեջ:

3. Մեկ այլ թասի մեջ հարել սպիտակուցն աղի հետ, մինչև լավ պնդանալը: Զգուշությամբ ավելացնել պնդուկային զանգվածը: Լցնել վանիլինը:

4. Տապակի վրա գդալով թխվածքաբլիթներ ձևավորել՝ իրարից 5 սմ հեռավորությամբ:

5. Թխել 25-30 րոպե, մինչև ոսկեգույն դառնալը:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս