Բաժիններ՝

Տանը պատրաստեք իտալական շոկոլադե պաղպաղակ՝ Ջելատո

Բաղադրիչներ

1. Կաթ – 6 բաժակ

2. Շաքարավազ – 1 բաժակ

3. Ձվի դեղնուց – 12 հատ

4. Մուգ շոկոլադ – 340 գ

5. Կակաո՝ ըստ ցանկության

Պատրաստման եղանակը

1. Մեծ կաթսայի մեջ խառնել մի փոքր հարած դեղնուցները, երեք բաժակ կաթը և շաքարավազը: Դնել ցածր կրակի վրա և հարելով եփել՝ մինչև զանգվածի պնդանալը:

2. Վերցնել կրակից և դանդաղ ավելացնել մնացած կաթը և մանրացրած շոկոլադի կեսը: Խառնել՝ մինչև միասեռ զանգված դառնալը:

3. Սառեցնել զանգվածը՝ դնելով այն սառնարանը:

4. Մնացած շոկոլադն ավելացնել զանգվածին, խառնել, տեղավորել կոնտեյների մեջ և սառեցնել՝ խառնելով յուրաքանչյուր 30 րոպեն մեկ:

5. Մատուցելուց առաջ կակաո ցանել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս